Lämmitys ja kosteusteknisiä sovelluksia

Moni työvaihe kiinteistönhuollossa edellyttää tilapäistä kosteudenhallintaa tai lämmitystä. Osa tarpeista pystytään hyvällä suunnittelulla ennakoimaan mutta lämmitys- ja käyttövesijärjestelmän ongelmat saattavat johtaa yllättävään akuuttiin tarpeeseen kuivauksen ja lämmön ylläpidon suhteen.

Lämmittimien ja kuivainten vuokraus on hyvä ratkaisu lyhytaikaiseen ja kertaluonteiseen tarpeeseen kuten rakentamiseen, saneeramiseen ja hätätilanteisiin.

Betonin kuivatus
Betonin kuivaminen edellyttää sopivaa lämpötilaa sekä ilman tulee pystyä vastaanottamaan kosteutta. Tämä onnistuu parhaiten lämmittimien ja kosteudenpoistajien yhdistelmällä.
Tilojen kuivatus
Yksittäiset tilat saadaan kuivattua nostamalla tilan lämpötilaa ja tuulettamalla ilmaa toisaalle. Puhallinlämmittimet toimivat hyvin sisätiloissa.
Tasotetöiden kuivatus
Sisäseinien ja kattojen ruiskutus- ja tasoitetyöt lisäävät huomattavasti rakenteen kosteutta joka tulee poistaa ennen pinnan jatkotyöstöä. Kuivaimilla ja lämmittimillä voidaan nopeuttaa kuivumisaikaa
Betonin pinnoitus ja laatotus
Ennen betonipinnan sulkemista esim. vesieristeellä tai laatalla, tulee betonin ensin saavuttaa riittävän alhainen kosteusprosentti.
Tilapäinen lämmitystarve
Tilojen lämmitys on edellytys rakennustyön etenemiselle ja rakenteiden kuivumiselle. Myös suurempia lämmitystarpeita voi ilmetä talvirakentamisessa esimerkiksi rakennuksen sisäpuolisten valujen onnistumiseksi talvirakentamisessa.
Vesikiertoisen lattialämmityksen hyödyntäminen
Lämmityspiirit saadaan hyötykäyttöön heti valun jälkeen siirrettävällä sähkökattilalla - Kuivurilla - jolloin koko laatta saadaan lämmittämään rakennusta helposti ja kustannustehokkaasti.
Parketin asennus
Myös parketin ja laminaatin asennuksessa tulee huomioida laatan riittävä kuivaminen.

Soveltuvat tuotteet

 

Rakennuskuivaimet
Kuivattavat ilmasta kosteutta viemäriin
Rakennuslämmittimet
Tilapäiseen lämmitystarpeeseen
Kuivuri
Siirrettävä kuivain-lämmitin lattialämmityspiirille