Lämmitysjärjestelmän ongelmatilanteet.

Lämmitysjärjestelmän vikatilanteissa lämpötila kiinteistössä alkaa pudota ja ilmankosteus nousta. Suurissa kohteissa kuten halleissa ja teollisuuskiinteistöissä vian löytäminen ja korjaaminen vie oman aikansa ja huomio tulisi keskittää ensin lämpötilan ylläpitämiseen jolloin vältytään esimerkiksi kemikaalien jäätymiseltä ja muilta lisäkustannuksilta. Vuokrattavat sähkölämmittimet ovat hyvä ensiapu kehittämään lämpöä sisätiloihin ja ne eivät tuota pakokaasuja ympäröivään tilaan tai polta ilman happea jolloin tarvitaan korvausilmaa ulkopuolelta. Kun lämpötila saadaan pysymään kurissa vältytään lisävahingoilta ja voidaan alkaa keskittyä varsinaiseen ongelmaan eli lämmitysjärjestelmän korjaamiseen.

Soveltuvat tuotteet

 

Rakennuslämmittimet
Tilapäiseen lämmitystarpeeseen
Kuivuri
Siirrettävä kuivain-lämmitin lattialämmityspiirille

 

Vesivahinko

Vesivahingot ovat tyypillisesti paikallisia vaurioita joissa kohteen nopealla kuivumisella vältetään lisävahingot ja pienennetään remontin keskellä asumisen kestoa. Vesivahinkoihin liittyvät korjaustyöt edellyttävät riittävan kuivat pinnat, esimerkiksi betonilaatalle ennen sen pinnoittamista tai laatottamista ja tästä johtuen rakennuskuivaimet jouduttavat työn jatkamista. Ilmankuivaimet poistavat ilmasta kosteutta ja kondensoitunut vesi voidaan johdattaa lattiakaivoon poistoletkun avulla. Jos lattiakaivon ympärille on päässyt kosteutta niin levymäinen kohdekuivain on hyvä apu antamaan kuivausapua paikallisesti.

Vesivahingon rakenteellisen korjauksen ja siivouksen jälkeen on oikea hetki poistaa hajut ja tuhota mahdolliset sieni- ja bakteerijäämät pinnoilta otsonoimalla tila. Otsonoinnin aikana huoneiston tulisi olla pinnoiltaan mahdollisimman paljas ja kaikki uusittavat materiaalit tulisi olla poistettu tilasta. Otsonointi toimii tehokkaammin mikäli tilan pintoja ei ole vielä peitetty uudella maalilla tai tapeteilla.

Soveltuvat tuotteet

 

Rakennuskuivaimet
Kuivattavat ilmasta kosteutta viemäriin
Kuivuri
Siirrettävä kuivain-lämmitin lattialämmityspiirille
Otsonointilaite
Hajujen poistoon ja bakteerien tuhoamiseen